Verdachte dodelijke aanrijding met vluchtmisdrijf had geen rijbewijs

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West. Op de foto het politekantoor in de Sint-Mariastraat, nabij metrostation Graaf van Vlaanderen.

De verdachte die zondag is opgepakt in het kader van het onderzoek naar een aanrijding met vluchtmisdrijf in Sint-Jans-Molenbeek op 8 december wordt aangehouden. Hij bleek niet over een rijbewijs te beschikken. De aanrijding kostte het leven aan een 80-jarige vrouw.

De politie heeft zondag 26 december een verdachte gearresteerd in de zaak rond de aanrijding met vluchtmisdrijf van een 80-jarige vrouw in Sint-Jans-Molenbeek begin december.

"De arrestatie kwam er dankzij een samenwerking tussen de lokale recherche en de speciale politie-eenheid BAB," klonk het toen bij de woordvoerder van politiezone West. De man zou weerstand hebben geboden bij de arrestatie.

Op 25 december 2021 merkte een patrouille van de Anti-Banditisme Brigade de man op toen hij zich verplaatste op een andere scooter op de Steenweg op Gent. "De verdachte slaagde erin de vlucht te nemen nadat hij menige verkeersovertredingen had gepleegd en meerdere weggebruikers in gevaar had gebracht", gaat het parket verder. "Hij werd de dag nadien opgepakt bij het verlaten van zijn woning."

Hij werd op 27 december ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van onvrijwillige doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en weerspannigheid. "De betrokken man heeft de feiten bekend en verklaarde dat hij de vlucht had genomen omdat hij geen rijbewijs bezit," aldus nog het parket. "Hij werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden."

Het ongeval vond plaats op 8 december, toen de bejaarde vrouw wilde oversteken aan een zebrapad op de Gentsesteenweg. Een scooter, die volgens omstaanders aan hoge snelheid reed, reed de vrouw aan, waarna de bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed tien dagen dagen later aan haar verwondingen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?