Verdachte inbraak justitiepaleis toch naar de gevangenis

© Chris Verhaeghe
| De man die woensdag in deze zone werd opgepakt, zit nog in de cel.
Updated: 19-05-2022 - 16:31

De man die woensdag werd opgepakt bij een inbraak in het Brusselse justitiepaleis, moet volgende maand al voor de rechtbank verschijnen. De man is geen onbekende voor justitie en wordt overgebracht naar de gevangenis voor de uitvoering van eerder opgelopen celstraffen, dat is vernomen bij het Brusselse parket.

Woensdagochtend omstreeks 5 uur werd in het Brusselse justitiepaleis een man betrapt tijdens een inbraak. De verdachte had een glasraam kapot geslagen op de eerste verdieping aan de voorzijde van het gerechtsgebouw, waarna hij op rooftocht was gegaan. Zo had hij onder meer ingebroken in de lokalen van de burgerlijke griffie van het hof van beroep.

De 23-jarige inbreker kon ter plekke worden opgepakt en werd gisteren na verhoor door de politiediensten ter beschikking gesteld van het parket. “Hij werd na verhoor door de parketmagistraat rechtstreeks gedagvaard om te verschijnen voor de correctionele rechtbank op 16 juni”, zegt woordvoerster Willemien Bart. "De man handelde alleen en zijn aanwezigheid was niet doelgericht.”

De verdachte zit intussen wel in de cel. “Hij is gekend bij justitie en wordt voor de uitvoering van eerdere straffen naar de gevangenis gebracht”, aldus nog Baert.

Correctie: In een eerdere versie van dit artikel stond geschreven dat de verdachte was vrijgelaten. Dat ging over zijn rechtstreekse aanhouding voor de inbraak. Het parket liet nadien weten dat de inbreker gekend is en nog straffen uit te zitten heeft. Dat was in de eerste communicatie niet meegedeeld.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?