justitiepaleis

Verdachte van verkrachting op ULB-campus blijft nog een maand in de cel

JP
© BRUZZ
06/01/2023

De voorlopige hechtenis van Yannick F.D., verdachte van de verkrachting van een studente op de ULB-campus, wordt verlengd met een maand. Dat vernam BRUZZ. Yannick F.D. is een 23-jarige persoon zonder vaste woonplaats, die gekend is bij Justitie.

De raadkamer heeft de voorlopige hechtenis van de verdachte van de verkrachting op de ULB-campus vrijdag verlengd. Dat betekent dat er voldoende elementen zijn om de zaak verder te onderzoeken. Over een maand verschijnt F.D. opnieuw voor de raadkamer. Zijn advocaat wenst voorlopig geen commentaar te geven.

Hij wordt beschuldigd van de verkrachting van een 21-jarige studente op de campus van de ULB. Ze werd de bosjes ingesleurd en verkracht. Ze kreeg zware klappen, zo werd vernomen bij haar familie.

De man werd eerder al veroordeeld omdat hij in Oudergem een andere dakloze heeft toegetakeld met een ijzeren staaf en daarna overgoten met zuur, met de dood tot gevolg. Yannick F.D. werd veroordeeld voor doodslag en kreeg dertig maanden cel. In augustus 2022 kwam hij opnieuw vrij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni