| Beeld ter illustratie.

Verdachte vrijgelaten na 'poging tot ontvoering' van 13-jarige jongen op MIVB-bus

© Chris Verhaeghe
21/09/2022

De 55-jarige man die afgelopen maandag werd opgepakt omdat hij geprobeerd zou hebben om een 13-jarige jongen mee te lokken op een bus van de MIVB, is vrijgelaten onder voorwaarden. “De man werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor belaging van een minderjarige,” aldus het parket.

Maandagochtend trok een buschauffeur van de MIVB aan de alarmbel toen hij iets verdachts zag op zijn bus. Een 13-jarige jongen was in Laken overgestapt van lijn 53 op een andere MIVB-bus om te ontsnappen aan een 55-jarige man die hem bleef achtervolgen. De man had er bij de minderjarige meermaals op aangedrongen om met hem mee te gaan. De politie werd er bij gehaald en die kon de vijftiger oppakken.

De man werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op vraag van het parket. "De verdachte werd nadien door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor belaging van minderjarige en hij werd vrijgelaten onder voorwaarden”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “De onderzoeksrechter heeft hem niet in verdenking gesteld voor poging tot ontvoering. Wat de intenties waren van de verdachte, is voorlopig nog onduidelijk. Het onderzoekt loopt intussen verder."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni