Vermoorde vrouw blijkt prostituee, sekswerkers Noordwijk staken

© PhotoNews
| Prostitutie in Sint-Joost-ten-Node.

Het lichaam dat vanochtend levenloos werd aangetroffen in de Linnéstraat aan het Noordstation blijkt van een 23-jarige prostituee te zijn. De vrouw werd omgebracht met 17 messteken. Over de omstandigheden is voorlopig niets meer geweten. Uit medeleven met de jonge vrouw leggen 150 sekswerkers tot en met morgen het werk neer.

Volgens de vereniging Utsopi die de belangen van de sekswerkers behartigt, is de vrouw het slachtoffer geworden van racisme. "Het meisje is van Afrikaanse origine. We hebben het vermoeden dat ze is aangepakt op basis van haar huidskleur", zo staat te lezen in een persbericht.

'Kir draagt grote verantwoordelijkheid'

De buurt staat bekend om zijn raamprostitutie. Voor prostituee Marie is burgemeester Emir Kir (PS) van Sint-Joost-ten-Node medeverantwoordelijk voor de onveiligheid in de wijk. “Kir wil hier komaf maken met prostitutie en laat de buurt daarom aan zijn lot over.”

In een interview met BRUZZ een paar weken geleden liet Kir inderdaad verstaan op termijn een einde te willen maken aan de prostitutie in de Linnéstraat, de Plantenstraat en de Weidestraat. De burgemeester wil niet dieper ingaan op de kritiek van de sekswerkers en merkt op dat de feiten zich hebben afgespeeld op het grondgebied van Schaarbeek.

Staking

Op het kabinet van burgemeester Clerfayt (Défi) is voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar. Uit solidariteit met het slachtoffer hebben 150 sekswerkers besloten om tot en met morgen het werk neer te leggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?