Vier verdachten van vechtpartij in Bockstael aangehouden

metro deuren open
© All Creative Commons Ingolf
| Bij de vechtpartij vielen drie zwaargewonden, van wie er één maandagochtend aan zijn verwondingen overleed

De vier mannen die zondagavond opgepakt waren na de grote vechtpartij in het metrostation Bockstael, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor doodslag en poging doodslag. Dat meldt het Brusselse parket.

Bij de vechtpartij vielen drie zwaargewonden, van wie er één maandagochtend aan zijn verwondingen overleed. De aanleiding of het motief voor de vechtpartij blijft vooralsnog onduidelijk.

De vechtpartij deed zich zondag omstreeks 22.30 uur voor in het metrostation Bockstael. Daar gingen een twaalftal personen er om een nog onduidelijke reden op de vuist. "Er werden er verschillende messteken toegebracht en drie personen werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht", aldus het parket "Een van deze slachtoffers is later aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 29-jarige man van Roemeense afkomst."

De politie kon vier Roemenen die ook bij de vechtpartij betrokken waren, oppakken en zij werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Minstens een deel van de vechtpartij werd gefilmd door de bewakingscamera's en die beelden worden momenteel onderzocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?