Vrouw incasseert slag van toevallige passant in Anderlecht

© Google Maps
| Het incident vond plaats aan metrohalte Het Rad vlak naast een snackbar met camerabewaking.
Updated: 18-01-2019 - 14:46

Er zijn hallucinante beelden opgedoken van een vrouw die door een passant op straat in Anderlecht een klap in het gezicht krijgt. De dader deelde de slag zonder duidelijke reden uit en nam nadien de benen. Het parket onderzoekt de zaak.

Daarover berichtten diverse media vrijdag.

De feiten dateren van 30 december vorig jaar. Samen met haar dochter wandelt Fatiha op de Bergensesteenweg, met boodschappenzakken in beide handen. Een passant, wiens gezicht verscholen zit achter een kap, zet plots een stap in de richting van de gesluierde vrouw en verkoopt haar met de blote vuist een gratuite slag in het gezicht.

Het incident deed zich voor ter hoogte van metrohalte Het Rad en werd vastgelegd met bewakingscamera’s van een snackbar. Op de beelden is te zien hoe de dader de benen nam. Fatiha draaide zich nog om, maar was zichtbaar verward en viel uiteindelijk neer op de stoepstenen. Ze werd met bebloede mond afgevoerd, maar mocht het ziekenhuis al snel verlaten.

Het slachtoffer legde klacht neer tegen onbekenden, zo bevestigde het parket van Brussel aan BRUZZ. Op basis van de bewakingsbeelden werd een onderzoek geopend. "Maar voorlopig hebben we de dader nog niet kunnen opsporen", aldus parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?