Greenpeace hing 632 afbeeldingen van zwartgeblakerde roetlongen aan het kabinet van Brussels milieuminister Céline Fremault (CDH)

632 zwarte longen bedekken kabinet Fremault

TD
© BRUZZ
20/09/2018

Milieu-organisatie Greenpeace voert donderdagochtend actie aan het kabinet van Brussels milieuminister Céline Fremault (CDH) voor schonere lucht. De actievoerders behingen het kabinet met afbeeldingen van zwartgeblakerde roetlongen.

632. Zoveel mensen sterven er jaarlijks in Brussel vroegtijdig aan de gevolgen van luchtvervuiling. Milieu-organisatie Greenpeace behing de buitenmuren van het kabinet van milieuminister Céline Fremault daarom met evenveel afbeeldingen van zwartgeblakerde longen.

"Wanneer elk jaar honderden Brusselaars daardoor sterven, wordt de strijd tegen luchtvervuiling prioritair. Het wordt dringend," zegt Greenpeace-vrijwilliger Leen.

Dieselverbod

Met de plakactie willen de actievoerders de minister en de Brusselse regering urgentie bijbrengen om de luchtvervuiling aan te pakken. Greenpeace wil onder meer meer fiets- en voetpaden, autolozezones langs scholen en een totaal dieselverbod in het Gewest, net zoals Parijs dat zal doen.

De actievoerders laten nog weten dat ze niet ophouden met actievoeren. "Zolang de volksgezondheid in gevaar blijft, zullen we de situatie aankaarten. Onze longen kunnen geen compromissen maken," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , luchtkwaliteit

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni