750 kippen geteld in Brussel

© Almee Rivers

Na drie maanden van tellingen heeft het project ValueBugs voorlopig 750 kippen geregistreerd, in opdracht van het Brussels Gewest. De gemeente Schaarbeek is koploper met 77 kippen.

Sinds begin dit jaar brengt Leefmilieu Brussel de kippen in de stad in kaart. Daarvoor hebben ze het project ValueBugs opgestart, een samenwerking met organisaties zoals de Boerderij van het Maximiliaanpark en met academici van de ULB.

De telling loopt over meerdere jaren, maar ondertussen zijn de cijfers van de eerste drie maanden bekend. De Brusselaars registreerden voorlopig 750 kippen. ‘Ezelgemeente’ Schaarbeek doet het ook op kippenvlak goed: met 77 registraties zijn ze koploper, gevolgd door Ukkel (60) en Watermaal-Bosvoorde (59).

De Brusselaars houden hun kippen in de eerste plaats voor de eieren, en omdat kippen voedselresten opeten. Maar ook het plezier dat de beestjes geven, staat in de top drie van motivaties. Drie vierde geeft zijn of haar kippen ook een naam. De meeste kippen zijn van privé-eigenaars, 8 procent hokt in gedeelde tuintjes.

Wie zijn of haar Brusselse kippen wil registreren, kan dat nog steeds doen via dit formulier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?