| RSCA beschikt binnenkort over genoeg zonnepanelen om een volledig voetbalveld mee te bedekken.

Anderlecht en RWDM leggen zonnepanelen op hun stadion

TDN
© BRUZZ
27/11/2020

Op de daken van het Lotto Park in Anderlecht en het Edmond Machtensstadion in Molenbeek worden zonnepanelen geïnstalleerd. Wedstrijddagen van de Brusselse voetbalclubs RSCA en RWDM zullen daardoor energieneutraal zijn vanaf 2021.

RSCA had al 540 vierkante meter aan zonnepanelen op de daken van het oefencomplex in Neerpede, maar steekt een stevige tand bij. Bovenop het Lotto Park komt een enorm zonnepanelenveld, dat genoeg stroom zal kunnen opwekken voor het volledige jaarverbruik van 250 huishoudens. "RSC Anderlecht schakelt twee ecologische versnellingen hoger", reageert een trots CEO, Karel Van Eetvelt.

Door die installatie zullen wedstrijddagen in het Astridpark vanaf januari 2021 volledig energieneutraal plaatsvinden, zelfs op dagen zonder veel zon. In totaal beschikt RSCA nu over genoeg zonnepanelen om een heel voetbalveld (zo'n 7.000 vierkante meter) te bedekken. RSCA mag het Lotto Park voortaan dan ook het groenste voetbalstadion van België noemen.

Bij RWDM waren de voorbije dagen dakdekkers in de weer om de eerbare Raymond Goethalstribune te bedekken met zonnepanelen, goed voor een oppervlakte van zo'n 2.500 vierkante meter.

De exploitatie van beide zonnepannelenvelden wordt gedaan door Brusol, Brussels marktleider in hernieuwbare energie en onder meer ook verantwoordelijk voor de zonnepanelen op de Gare Maritime. Brusol liet de plaatsing over aan nieuwkomers of voormalige vluchtelingen die door Rising You opgeleid werden tot dakdekkers.

20201127_RWDM_EDMOND_MACHTENSSTADION_ZONNEPANELEN

| Ook op de tribune Raymond Goethals liggen zonnepanelen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Milieu , Sport , Sporting Flagey , zonnepanelen RSC Anderlecht , RWDM , Brusol , lotto park , Edmond Machtensstadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni