Koning Filip bekijkt zonnepanelen op dak van Maritiem Station op site Thurn & Taxis

© Extensa
| Een van de kantoorruimtes in het Maritiem Station.

Onder een stralend zonnetje heeft koning Filip woensdag op de site van Tour & Taxis de enorme zonnepaneleninstallatie bezocht die werd geïnstalleerd op het gerenoveerde Maritiem Station.

De zonnepaneleninstallatie wordt volledig geëxploiteerd en onderhouden door zonnepanelenbouwer EnergyVision. Het zonnepark is een onderdeel van hun initiatief Brusol, dat als leverancier van 100 procent groene en lokale energie wil aanbieden. De stroom die wordt opgewekt op de daken van het Maritiem Station worden lokaal en via groenestroomcertificaten doorverkocht.

Thurn & Taxis en haar vastgoedontwikkelaar Extensa is daarbij de enige lokale verbruiker, want de site verbruikt 5 miljoen kilowattuur (kWh) en het zonnepark voorziet daarvan 3 miljoen kWh. Het indrukwekkende zicht op de 10.000 zonnepanelen mocht koning Filip zelf bekijken vanop het dak van het Koninklijk Pakhuis in Thurn & Taxis.

Nadien volgde een werkvergadering in aanwezigheid van onder meer Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en verschillende CEO's van bedrijven als Sibelga, Triodos of BNP Paribas Fortis.

Het bezoek werd afgerond met een rondleiding in het indrukwekkende gerenoveerde Maritiem Station. Het voormalige goederenstation op de site van Thurn & Taxis in Brussel is gevuld met meerdere iconische houten inbouwvolumes en moet zich geleidelijk ontpoppen tot een nieuwe overdekte wijk met een gemengd stedelijk programma van werken, winkelen en ontspanning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?