Maritiem Station stelt eerste kantoorruimtes voor

© Extensa
| Het eerste deel van het Maritiem Station is afgewerkt

Het Maritiem Station op de site van Thurn & Taxis heeft donderdagavond een eerste stap gezet naar de overdekte stad die het tegen eind 2020 moet zijn. Eigenaar Extensa, archtitectenbureau Neutelings Riedijk Architecten en de eerste huurder, adviesbureau Accenture, stelden er de eerste afgewerkte kantoorruimtes voor.

In de zeven hallen van het voormalige treinstation worden twaalf houten structuren met drie verdiepingen opgetrokken die als kantoorruimtes of handelsruimtes moeten dienen. Deze "houten blokken" verzamelen zich rondom de open centrale hal die gesierd zal worden met tuintjes. De centrale hal kan grote publieke evenementen ontvangen en tegen eind 2020 wordt er nog een foodhall in opgetrokken, zodat er een overdekte stad en ontmoetingsruimte ontstaat.

De eerste van twaalf houten structuren in het Maritiem Station is volledig af en wordt sinds 22 oktober gebruikt door 330 werknemers van adviesbureau Accenture. Zij bezetten het volledige gebouw en richten zich op moderne open ruimtes. Dat zou de interactie tussen werknemers moeten bevorderen. Accenture verhuisde van de Waterloolaan aan de Kleine Ring naar Thurn en Taxis.

Het Maritiem Station wil volgens ontwikkelaar Extensa een voorbeeldproject zijn, zowel op gebied van architectuur als duurzaamheid en circulair bouwen.

De historische elementen van de hallen werden gerenoveerd en de nieuwe bouwstenen zijn volledig van hout. De houten structuren kunnen na afbraak volledig hergebruikt worden. Het dak is uitgerust met 17.000 m2 aan zonnepanelen. Het regenwater zal opgevangen worden om de tuintjes en de bomen in de centrale hal te bewateren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?