| De jonge havik raakte gekwetst aan de vleugels.

Jonge havik overleden aan kwetsuren

AD
© BRUZZ
24/07/2023
Updated: 27/07/2023 15.21u

De jonge havik die maandag door de Brusselse brandweer werd gered uit een tuin in Watermaal-Bosvoorde, is overleden aan zijn verwondingen. Dat laten de verzorgers van het centrum voor Vogelbescherming in Anderlecht weten.

Het diertje overleed donderdagnamiddag aan zijn verwondingen. "Zijn bekken was te zeer verwond. Dergelijke grote verwonding kan het hele spijsverteringsstelsel stoppen," legt een van de verzorgsters van het centrum in Anderlecht uit aan BRUZZ.

"Het diertje was vast komen te zitten in een haag, en liep daarbij heel wat kwetsuren op. Die werden hem uiteindelijk te veel."

In de problemen

De jonge roofvogel kwam maandag in de Zilverreigerstraat in Watermaal-Bosvoorde in de problemen. De brandweer was omstreeks kwart voor vier ter plaatse om het dier te redden.

"De vogel was gekwetst aan de vleugels en kon dus niet meer wegfladderen", zei brandweerwoordvoerder Walter Derieuw toen. "De dagjager werd toevertrouwd aan de goede zorgen van de Koninklijke Belgische liga voor bescherming van de vogels."

Het gaat om een jonge havik, een typische bosroofvogel die vrij zeldzaam is in het Brussels Gewest.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni