Braziliaanse ambassade in Brussel beklad met verf

© YH/BRUZZ
| De gevel van de Braziliaanse ambassade.

De Braziliaanse ambassade op de Louizalaan is in de nacht van woensdag op donderdag beklad met verf en opschriften. De politie onderzoekt de zaak, maar weet nog niet wie de daders zijn.

Op de gevel van het gebouw schreven de daders "Bolsonaro = ecocide", verwijzend naar de Braziliaanse president. Er werd ook een hartje voor het opschrift "Amazone" en bloederige handafdrukken met rode verf op de gevel getekend.

Met de actie willen de vandalen Braziliaans president Jair Bolsonora veroordelen voor de grote bosbranden die woeden in het Amazonegebied. Velen zien Bolsonaro als grote verantwoordelijke, want zijn beleid zou het illegaal verbranden van het Amazonewoud hebben aangespoord.

Lopend onderzoek

De politie kwam ter plaatse en heeft een proces verbaal opgesteld en het onderzoek is lopende. Wie de daders zijn, is nog niet duidelijk. "Er is geen beeldmateriaal beschikbaar, want er zijn geen camera's in de buurt. Er zijn dus geen concrete aanwijzingen", zegt een woordvoerder van de politie Brussel-Hoofdstad Elsene.

Op maandag 26 augustus protesteerden zo'n 500 mensen aan de Braziliaanse ambassade in Brussel tegen de brandstichtingen in het Amazonewoud en het beleid van de regering-Bolsonaro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?