© Brussel Mobiliteit | Brussel Mobiliteit heeft deze winter 910 bomen geplant langs de Brusselse wegen.

Brussel Mobiliteit plantte deze winter 910 nieuwe bomen

RV
© BRUZZ
02/05/2023

Brussel Mobiliteit heeft deze winter 910 bomen, 25.000 struiken en 50.000 extra vaste planten langs de wegen geplant, dat meldt de overheidsdienst dinsdag in een persbericht. De nieuwe bomen worden toegevoegd aan de 36.500 exemplaren die al langs de Brusselse wegen staan.

Deze winter werd ook 4.100 vierkante meter grond onthard, onder meer langs het fietspad van de Groendreef, de Renaissancelaan en de Lenniksebaan. Dat moet de doorlaatbaarheid van de bodem vergroten en het beheer van afvloeiend water verbeteren.

Voor Elke Van den Brandt (Groen), Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken, "is natuur essentieel, zowel voor een betere levenskwaliteit van de Brusselaars als om ons gewest beter bestand te maken tegen de klimaatverandering. We onderzoeken systematisch alle plaatsen die we kunnen planten, want elke boom, elke plant telt."

0e575d3f-eta2.png
© Brussel Mobiliteit

Bloemperken

In samenwerking met maatwerkbedrijven werden er ook 2.600 vierkante meter bloemperken verbeterd of herbeplant. Zo werden vaste planten, struiken, bolgewassen en grassen geplant op de Jules de Trooz-square en het Jamblinne de Meux-plein, de Esplanade van het Europees Parlement en langs de Woluwelaan.

“Brussel Mobiliteit blijft werken aan de diversiteit van haar groenzones (bloemenweides, ecologische zones) en geeft de voorkeur aan vaste planten boven eenjarige planten ”, klinkt het in het persbericht.

"We gebruiken houtsnippers afkomstig van het snoeien van onze laanbomen als bodembedekking. Momenteel is dit goed voor meer dan 700 m³ circulaire houtsnippers", specifieert Florence Henry de Generet van de cel Beplantingen.

Daarnaast is er in 2022 ook 60.000 vierkante meter gras toegedekt met houtsnippers langs de Industrie-, de Paepsem-, de Humaniteits- en de Tervurenlaan en aan de Dikke Linde-rotonde.

b18f7865-20230414121855.jpg
© Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie