Brussels parlement wil meer groen in de stad

© PhotoNews
| Het Brussels parlement.

Het Brussels Parlement heeft een voorstel van resolutie over de vergroening van de Brusselse gebouwen unaniem goedgekeurd. De bedoeling van de resolutie van initiatiefnemer Aurélie Czekalski (MR) is om de natuur te reïntegreren in de stad.

Afgelopen vrijdag heeft de plenaire sessie Territoriale Ontwikkeling unaniem het voorstel van resolutie goedgekeurd om de stad te vergroenen. Openbare gebouwen die toebehoren aan het Gewest zouden hun gevels en daken lenen aan het project. Momenteel heeft een op vijf Brusselaars geen toegang tot een groene ruimte in de buurt waar ze wonen.

“Er is al natuur in Brussel, maar vooral in de rand. Met dit voorstel willen we de natuur ook terug naar de stad brengen,” vertelt Aurélie Czekalski van MR. “De bedoeling is om een kadaster op te stellen van gebouwen die eigendom zijn van het Gewest. We kunnen dan beginnen met die gebouwen te vergroenen. Vegetatie op de daken en gevels kan de temperatuur in de stad regelen, regen absorberen en we zouden opnieuw biodiversiteit kunnen introduceren in Brussel.”

Het voorstel van resolutie is een jaar geleden al opgesteld, maar is pas vorige maand besproken. “Het voorstel is unaniem aangenomen, dat is uniek. De bal ligt nu in de kamp van de regering. Hopelijk zien zij ook in hoe belangrijk dit is voor de stad. Maar ik ben optimistisch, elke partij staat achter het voorstel en dat doet deugd,” aldus Czekalski.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?