20180704 OPINIE Hertoginnedal BRUZZ ACTUA 1624

Brusselse meerderheidspartijen willen Hertoginnedal gedeeltelijk toegankelijk maken

KVDP
© BRUZZ
05/06/2020

Défi, Ecolo, Groen, PS, One.brussels en Open VLD willen het domein van kasteel Hertoginnedal gedeeltelijk openstellen. De meerderheidspartijen lanceren een voorstel van resolutie waarmee ze de Woluwe en het pad langs het riviertje toegankelijk willen maken op het domein.

Langs de meeste delen van de Woluwe, een zijriviertje van de Zenne, zijn er toegankelijke wandelpaden, maar in Oudergem stroomt het riviertje verder achter de hekken van het domein Hertoginnedal, dat eigendom is van de Koninklijke Schenking. Het wandelpad dat er langs de Woluwe loopt, is dan ook niet toegankelijk en voetgangers hebben niet meer dan een smal voetpad aan de straatkant van het hek.

De meerderheidspartijen in het Brusselse parlement willen de Woluwe en het wandelpad toegankelijk maken. Nieuw is dat idee niet. Vzw Coördinatie Zenne pleit daar al langer voor en ook de gemeente Oudergem is voorstander.

"Zowel de coronacrisis als de klimaatverandering maken steeds meer duidelijk dat er nood is aan voldoende groen om rust en koelte te vinden wanneer we het warm krijgen, letterlijk en figuurlijk", zegt Brussels parlementslid en een van de initiatiefnemers van het voorstel Lotte Stoops (Groen).

Het voorstel van Défi, Ecolo, Groen, PS, One.brussels en Open VLD houdt in dat de hekken verplaatst worden, zodat de Woluwe en het bijhorende pad publiek toegankelijk worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Oudergem , Milieu , Hertoginnedal , Woluwe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni