Nieuwe bibliotheek Oudergem feestelijk geopend

© Twitter Pascal Smet

Op zaterdag werd de opening van de nieuwe, Nederlandstalige bibliotheek in de Wahalaan in Oudergem gevierd. Het nieuwe gebouw biedt niet enkel extra ruimte voor lezers, maar ook voor allerlei activiteiten. “Het gebouw beantwoordt voortaan aan de ideeën over hoe een bibliotheek er vandaag hoort uit te zien.”

De bibliotheek was al open sinds 2 maart, maar werd pas op zaterdag feestelijk ingehuldigd in het bijzijn van Oudergems schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Lieve Jorens (Groen), die het dossier overerfde van haar voorganger Dirk Hoornaert (Samen). Titelvoerend burgemeester Didier Gosuin (Défi) en VGC-collegelid Pascal Smet (one.brussels/SP.A) waren van de partij.

“De vorige bibliotheek was niet groot en niet licht genoeg", vertelt Jorens aan BRUZZ. "Vandaar de beslissing om naar een nieuw gebouw te verhuizen. Vandaag zorgt een mooie koepel in het dak voor voldoende licht en kan de ruimte steeds heringedeeld worden naar gelang de activiteiten."

Volgens Jorens voldoet de nieuwe bibliotheek vandaag dan ook aan de eisen van de hedendaagse bibliotheek. "Het draait om meer dan boeken uitlenen. In de bibliotheek kunnen nu ook allerlei activiteiten georganiseerd worden en kunnen mensen elkaar ontmoeten.”

De nieuwe bibliotheek bevindt zich op het gelijkvloers van een complex waar ook appartementen werden aangebouwd, vlak naast het Lutgardiscollege en dienstencentrum vzw Zoniënzorg. De koop van de nieuwbouw werd door de gemeente zelf verzorgd; voor de inrichting deed ook de VGC een duit in het zakje.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?