Nieuwe bibliotheek Oudergem feestelijk geopend

EDB
© BRUZZ
29/04/2019

Op zaterdag werd de opening van de nieuwe, Nederlandstalige bibliotheek in de Wahalaan in Oudergem gevierd. Het nieuwe gebouw biedt niet enkel extra ruimte voor lezers, maar ook voor allerlei activiteiten. “Het gebouw beantwoordt voortaan aan de ideeën over hoe een bibliotheek er vandaag hoort uit te zien.”

De bibliotheek was al open sinds 2 maart, maar werd pas op zaterdag feestelijk ingehuldigd in het bijzijn van Oudergems schepen van Nederlandstalige Aangelegenheden Lieve Jorens (Groen), die het dossier overerfde van haar voorganger Dirk Hoornaert (Samen). Titelvoerend burgemeester Didier Gosuin (Défi) en VGC-collegelid Pascal Smet (one.brussels/SP.A) waren van de partij.

“De vorige bibliotheek was niet groot en niet licht genoeg", vertelt Jorens aan BRUZZ. "Vandaar de beslissing om naar een nieuw gebouw te verhuizen. Vandaag zorgt een mooie koepel in het dak voor voldoende licht en kan de ruimte steeds heringedeeld worden naar gelang de activiteiten."

Volgens Jorens voldoet de nieuwe bibliotheek vandaag dan ook aan de eisen van de hedendaagse bibliotheek. "Het draait om meer dan boeken uitlenen. In de bibliotheek kunnen nu ook allerlei activiteiten georganiseerd worden en kunnen mensen elkaar ontmoeten.”

De nieuwe bibliotheek bevindt zich op het gelijkvloers van een complex waar ook appartementen werden aangebouwd, vlak naast het Lutgardiscollege en dienstencentrum vzw Zoniënzorg. De koop van de nieuwbouw werd door de gemeente zelf verzorgd; voor de inrichting deed ook de VGC een duit in het zakje.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem , Samenleving , bibliotheek , Hertoginnedal , Lieve Jorens , Pascal Smet , Wahalaan

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni