| De opgewaardeerde Zenne in Anderlecht.

Brusselse Waterdagen zetten belang van waterkwaliteit in de kijker

© Belga
09/03/2020

Met meer dan 40 activiteiten zetten de Brusselse Waterdagen van zondag 20 maart tot en met zondag 27 maart opnieuw het blauwe erfgoed in de hoofdstad in de kijker. De actie 'Hier begint de Zee' zal tijdens de Brusselse Waterdagen het belang van een goede waterkwaliteit benadrukken.

De bekendmaking van het programma van de Brusselse Waterdagen werd voorafgegaan door een wandeling langs de geherwaardeerde Zenne aan de Paapsemlaan in Anderlecht. Een voorbeeld van de heropleving van het blauwe erfgoed die enkele jaren geleden werd ingezet door Leefmilieu Brussel.

"Het feit dat de vispopulatie zich sinds enkele jaren hersteld heeft in de Zenne is een mooi bewijs dat de verbetering van de waterkwaliteit zijn vruchten afwerpt," vertelt Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo).

Het doel van Brusselse waterdagen is om jong en oud te tonen dat water ten volle deel uitmaakt van de stedelijke omgeving, of het nu gaat om beken en vijvers of om rioleringen en stormbekkens. Tijdens de actie 'Hier begint de Zee' die samen met vzw Coördinatie Zenne op poten werd gezet, worden naast rioolputjes tags aangebracht met eenzelfde opschrift. Dat moet Brusselaars herinneren aan de link tussen riolen en de zee en hen aanmoedigen om er geen afval in te gooien.

Gedurende de hele actieweek vinden er in verschillende Brusselse gemeenten meer dan 40 activiteiten plaats die water verbinden met verschillende activiteiten rond thema's als voeding, zero afval, mobiliteit, energie of natuur en biodiversiteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , Brusselse Waterdagen , Alain Maron , Zenne

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni