Dertiende klimaatmars Youth for Climate brengt 1.100 betogers op de been

© AM-BRUZZ

Voor de 13de keer houdt Youth for Climate een klimaatmars voor een betere toekomst, en ze krijgt ditmaal het gezelschap van verschillende rectoren van Belgische universiteiten. De Grootouders voor het Klimaat deden afgelopen week ook al een oproep om de klimaatspijbelaars te steunen tijdens de paasvakantie. Op dit moment trekken 1.100 betogers door Brussel.

Rector van de Universiteit Gent Rik Van De Walle, rector van de Vrije Universiteit Brussel Caroline Pauwels, rector van de Université Catholique de Louvain Vincent Blondel, rector van de Université Saint-Louis Pirre Jadoul en rector van de Université de Namur Naji Habra lopen samen met de jongeren mee aan de kop van de stoet. Ze willen daarmee de klimaatjongeren een hart onder de riem steken en tonen dat het tijd is om in te grijpen om de klimaatopwarming tegen te gaan.

"De resultaten van wetenschappelijk onderzoek moeten in rekening gebracht word in het debat. Ze moeten de politiek niet voeren, maar wel het beleid voeden. De jongeren hebben speciaal gevraagd om aanwezig te zijn om dat te staven en als rector ben ik hier om de wetenschap te vertegenwoordigen. Zeker deze week tijdens de vakantie is het belangrijk om hen te steunen en te benadrukken dat ze hun inspanningen moeten volhouden", vertelt rector Van De Walle.

De klimaatjongeren blijven zoals elke week razend enthousiast in hun protest en blijven hun gekende slogans scanderen. De Grootouders voor het Klimaat dragen deze week foto's van hun kleinkinderen bij zich om te benadrukken dat de toekomst van de jongeren op het spel staat en er politieke moed nodig is om die te verzekeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?