Het heraangelegde Fernand Cocqplein aan het gemeentehuis van Elsene, de voormalige woning van operazangeres Maria Malibran

| Het gemeentehuis van Elsene.

Gemeente Elsene kiest voor duurzaam aankoopbeleid en eerlijke kleding

Sophie Kellens
10/09/2019

Elsene integreert voortaan sociale, ethische en ecologische criteria in zijn openbare aanbestedingen voor de kleren van het gemeentepersoneel. Dit kadert binnen een duurzame strategie inzake aankoopbeleid.

De gemeente Elsene start met een pilootproject voor duurzame aankopen van werkkledij voor de gemeentediensten. De focus zal in eerste instantie liggen op de aankoop van duurzame broeken en t-shirts.

"Een duurzaam aankoopbeleid houdt echter in dat producten ook op sociale en milieuaspecten worden beoordeeld"

Schepen van Aankoopbeleid Els Gossé (Groen)

Brussel Kiest 2018 Groen Elsene Els Gossé plaats 10

"Bij aankoopbeslissingen let een onderneming of een overheid nog te vaak enkel op de prijs, kwaliteit en levertijd van een product. Een duurzaam aankoopbeleid houdt echter in dat producten ook op sociale- en milieuaspecten worden beoordeeld, zoals aandacht voor de verbetering van de ecologische voetafdruk en respect voor de arbeidsomstandigheden en mensenrechten", legt schepen van Aankoopbeleid Els Gossé (Groen) uit aan La Dernière Heure.

Als overheid wil de gemeente Elsene door een duurzamer aankoopbeleid vooral een voorbeeldfunctie opnemen voor de particuliere sector, leveranciers en burgers."Overheden zijn immers belangrijke consumenten met een grote koopkracht. Als de overheid duurzaam aankoopt, heeft dat een belangrijke impact voor de ondernemingen die haar diensten en producten leveren", aldus Gossé.

Bovendien wil de gemeente ook het bredere publiek inspireren door een evenement rond FairFashion te organiseren, waarbij eerlijke en duurzame kleding in de kijker wordt gezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , duurzaam , Pilootproject

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni