Jongeren houden brainstormsessie met Vlaams minister Peeters

© PhotoNews
| Klimaatspijbelaars op donderdag 17 januari 2019.

Een delegatie jongeren van Youth for Climate heeft donderdag na de succesvolle tweede editie van "Spijbelen voor het klimaat" een uitgebreide brainstormsessie gehouden met Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) over het huidige en toekomstige klimaatbeleid. Samen zochten de jongeren en de minister en haar kabinetsmedewerkers naar oplossingen op korte en lange termijn.

Na het signaal dat 12.5000 klimaatspijbelaars donderdag hebben gegeven, is het wel duidelijk dat het klimaatbeleid een prioriteit is voor de jeugd.

"We merken dat er grote vraag is naar samenwerking tussen zowel politici, wetenschappers, burgers en industrie. Tijdens de brainstorm hebben we samen gezocht naar oplossingen. We zien dat er vooral een bewustmaking moet komen dat ecologie en economie moeten samengaan", zegt Wars Winters, zeventien jaar, en activist bij Youth for Climate.

"Een duurzaamheidsindex vind ik zeer nuttig. Er moet als het ware een financiële impuls zijn om duurzaam te consumeren, want momenteel is het een zaak van opoffering. Het moet een evidentie zijn om voor duurzaam te kiezen, want ecologisch is logisch", verduidelijkt Wars.

Met het engagement van de jeugd wil het kabinet van minister Lydia Peeters aan de slag. De jongeren mogen in de toekomst een nieuwe uitnodiging verwachten om samen te zitten over het klimaat. En mogelijk sluiten dan ook bedrijven en wetenschappers aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?