Klimaatactivisten vragen aan Europees Parlement invoering van speculatietaks

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

Klimaatactivisten van verschillende organisaties zijn zondag op initiatief van Rise for Climate samengekomen op het Luxemburgplein aan het Europees Parlement om de invoering van een speculatietaks te eisen. Volgens hen kan die jaarlijks 50 miljard euro opbrengen die geïnvesteerd kan worden in de klimaatstrijd, maar ook in gezondheid en jobcreatie.

Naar aanleiding van de Europese top van 10 en 11 december willen de klimaatactivisten in de mate van het mogelijke en met respect voor de hygiënemaatregelen nog zo vaak mogelijk betogen en de kat de bel aanbinden. Ze eisen dat er in de Europese meerjarenbegroting plaats gemaakt wordt voor een speculatietaks van 0,1 procent, want die kan jaarlijks 50 miljard euro opleveren en erg belangrijk zijn in de strijd tegen klimaatverandering.

De klimaatactivisten maakten hun boodschap op het Luxemburgplein duidelijk met verschillende toespraken van burgers, liedjes die gezongen werden en gedichten die werden voorgedragen. Het is nu of nooit, klink het. Wie het initatief wil ondersteunen, kan dat door de petitie te tekenen via www.taxonslaspeculation.eu. Al bijna 30.000 personen schreven zich hierop in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?