Mensenketting voor schone lucht

© BRUZZ
| De leerlingen verzamelden op de Antoine Dansaertstraat, vlakbij het kanaal.

De actiegroep Filter Café Filtré, die ijvert voor schonere lucht, heeft een laatste protestactie gehouden. Op de Antoine Dansaertstraat in Brussel-Stad verzamelden leerlingen, ouders en leerkrachten om een mensenketting te maken. Met de actie willen de betogers aandacht vragen aan politici voor schone lucht. 

"Laat ons niet stikken na de verkiezingen!," klinkt het bij de actievoerders van Filter Café Filtré. Ze hebben het hele jaar door actie gevoerd bij scholen in Brussel en daarbuiten om te ijveren voor schonere lucht. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober doen ze nog een laatste actie.

De actievoerders verzamelden op de Antoine Dansaerstraat om een mensenketting te vormen. Het gaat om een samenwerking tussen de scholen MABO, het Atheneum van Brussel, de Kleurdoos in de Vaartstraat en de Moutstraat, La Clé en van gemeenschapscentrum De Markten. 

Met de mensenketting willen de actievoerders nog een laatste keer voor de verkiezingen aan de mouw schudden om werk te maken van schonere lucht in de steden, in het bijzonder in de omgeving van scholen.

Bekijk de video hieronder, om een beeld te krijgen van de lengte van de ketting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?