Minderjarige activisten ketenen zich vast op terrein Eurocontrol

Updated: 27-02-2020 - 11:16

12 activisten van Extinction Rebellion Youth hebben zich donderdagochtend 2 uur lang vastgeketend op het terrein van Eurocontrol, de Europese luchtvaartcontroleur. Ze protesteerden tijdens een meeting van de luchtvaarttop tegen de luchtvaartsector.

De jeugdige activisten, allemaal minderjarig, betogen bij de Digitally Connected Airports Conference die vandaag plaatsvindt, een bijeenkomst van toplui uit de luchtvaartsector. 6 van hen ketenden zich vast aan de vlaggenmasten. Om 10u hebben de actievoerders zich weer losgemaakt. Woordvoerder Roeland Ghys: "We willen zeker zijn dat alle leiders in de luchtvaartindustrie ons gezien hebben en weten wat wij vinden van de luchtvaartindustrie."

De actievoerders ketenden zich vast onder een banner met symbolische handafdrukken van kinderen en het opschrift "Our Blood On Your Hands".

“Dit kan zo niet verder", zei Louise, een van de activisten. "Deze volwassenen zijn zeer goed op de hoogte van de huidige klimaatcrisis, maar blijven rustig verder bouwen aan het opvoeren van de capaciteit. Hun evenement draait letterlijk rond het opvoeren van de capaciteit voor 2030. Terwijl zij met hun familie vliegen naar de Caraïben, zal mijn kind later deze eilanden moeten opzoeken in een geschiedenisboek."

actie
© Roeland Ghys
| In totaal ketenden zes actievoerders zich vast.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?