Molenbeekse scholen bezetten gemeenteplein voor schone lucht

Gemeenteplaats Molenbeek

Acht Molenbeekse scholen organiseren vrijdagmiddag om 12 uur voor de tweede keer een picknick op hun Gemeenteplaats, om de verkeersonveiligheid en luchtverontreiniging aan te klagen. Dat doen ze in samenwerking met Filter Café Filtré. Ze eisen ook een mobiliteitsplan. Naast een picknick zal er ook gezongen en gedanst worden door de leerlingen van de scholen.

De acht deelnemende scholen zijn Windekind, Windroos, Vier Winden, Saint Ursule, Regenboog, Klimpaal, Imelda en Ecole 6.

Vorig jaar in september werd door diezelfde scholen ook al een protest-picknick gehouden op het gemeenteplein. De leerlingen, leerkrachten en ouders voelen zich niet gehoord en hebben daarom besloten om de Gemeenteplaats vandaag voor een tweede keer te bezetten. Ze ijveren voor een mobiliteitsplan, meer schoolstraten, meer openbaar vervoer en veilige voet- en fietspaden.

Afgelopen woensdagavond vond een overleg plaats tussen de scholen en Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS). Zij schuift alle verantwoordelijkheid echter van zich af, zeggen de ouders. Daarom trekken ze vrijdag weer de straat op.

Luchtkwaliteit

De Brusselse luchtkwaliteit is niet meer uit de actualiteit weg te branden. Het Gewest is al meermaals door Europa op het matje geroepen, maar de concentratie stikstofdioxide is recent weer gestegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?