basiliek koekelberg elisabethpark religie kerk

| Met de installatie van bliksemafleiders op het dak, zijn de werkzaamheden aan de elektrische uitrusting van de basiliek van Koekelberg bijna klaar.

Awel merci

Slechtvalken vertragen werken aan basiliek van Koekelberg

© Belga
22/05/2018

Met de installatie van bliksemafleiders op het dak, zijn de werkzaamheden aan de elektrische uitrusting van de basiliek van Koekelberg bijna klaar, zegt bouwheer Beliris. "Bijna", want de laatste stap is uitgesteld tot juni, om de slechtvalkjes die er twee weken geleden geboren zijn niet te storen.

De elektrische uitrusting van de basiliek van Koekelberg wordt sinds een jaar aangepast aan de normen, zegt Beliris. "De oude distributiepanelen zijn asbestvrij gemaakt en de kabels die ze verbinden zijn vervangen."

Enkele daarvan "waren een reëel gevaar voor het gebouw," aldus de organisatie. Er zijn ook bliksemafleiders geïnstalleerd op het dak, op 93 meter hoogte.

De werkzaamheden zullen pas in juni helemaal afgerond zijn, om een nest slechtvalken die twee weken geleden geboren is te beschermen. De werfcontroleur en een ornitholoog van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen zijn overeengekomen om een periode zonder hinder te garanderen, meldt Beliris.

De werkzaamheden, die bijna 500.000 euro kostten, zijn gefinancierd door Beliris, in samenwerking met de Regie der Gebouwen, de vertegenwoordigers van de basiliek en de kerkfabriek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Milieu , Stedenbouw , slechtvalken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni