© Larix Kortbeek via Flickr CC | (archiefbeeld)

SP.A wil Brussels budget om asbest uit scholen te verwijderen

KVDP
© BRUZZ
24/02/2020

One.brussels-SP.A vindt dat het Brussels Gewest geld op tafel moet leggen voor het verwijderen van asbest in schoolgebouwen. Eerder deze maand raakte bekend dat er nog asbest is in 80 procent van de gebouwen van de Brusselse GO!-scholen.

In Vlaanderen kunnen scholen op geld van de gewestelijke afvalstoffenmaatschappij OVAM rekenen om het asbest te verwijderen. Nederlandstalige scholen in Brussel kunnen daar niet op rekenen, alhoewel asbest nog aanwezig is in het merendeel van de Brusselse GO!-scholen.

Vorig jaar heeft de scholengroep Brussel van het GO!-onderwijs ongeveer 70.000 euro besteed aan het verwijderen van asbest. Volgens de scholengroep zou ze daar Brusselse subsidies voor moeten krijgen via Leefmlilieu Brussel.

Dat zegt nu ook Brussels Parlementslid Fouad Ahidar (one.brussels-SP.A). In Het Laatste Nieuws zegt Ahidar dat bevoegd Brussels minister Alain Maron (Ecolo) daarvoor moet zorgen. “De minister moet zich uitspreken over de mogelijkheid om vanuit Leefmilieu Brussel scholengroepen te cofinancieren om asbest te verwijderen", aldus Ahidar.

Uit een inventarisatie uit 2018 blijkt dat er in het hele Brusselse gewest nog ruim 400.000 ton asbest aanwezig is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Milieu, asbest, one.brussels-sp.a, SP.A, GO! onderwijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie