Uit wateranalyses die de haven van Brussel heeft uitgevoerd, blijkt dat de waterkwaliteit van het kanaal opnieuw verbetert na de hittegolf. De concentratie aan giftige blauwalgen daalt en de groene algensmurrie aan het oppervlak begint stilaan weg te trekken.

Het kanaal Brussel-Charleroi veranderde tijdens de hittegolf van juli in een gifgroene stroom. Waar het water minder stroomde, had zich een laag giftige algen gevormd. De haven van Brussel liet het water analyseren en daaruit bleek inderdaad dat het water giftig was.

Intussen is de hitte gaan liggen en heeft het al geregend. De haven van Brussel heeft opnieuw wateranalyses laten uitvoeren, waaruit blijkt dat de concentratie giftige algen gevoelig is verminderd. "De waterkwaliteit is hoog genoeg om geen gevaar te vormen voor de gezondheid van mens en dier," melden de havenautoriteiten.

Uit de analyses blijkt dat er wel blauwalgen aanwezig zijn in het kanaalwater, maar dat het concentratieniveau ver onder de gezondheidsgrens zit. Dat betekent dat de aanwezigheid van de algen geen reëel gevaar inhoudt.

De haven herinnert er wel aan dat zwemmen sowieso altijd verboden is in het kanaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Milieu , kanaal , kanaal brussel-charleroi , Haven van Brussel , blauwalgen , waterkwaliteit , hittegolf

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni