'Watermaal-Bosvoorde haalt nu al klimaatdoelstellingen van 2030'

TD
© BRUZZ
14/05/2019

Watermaal-Bosvoorde haalt nu al de klimaatdoelstellingen van 2030. Volgens Olivier Deleuze (Ecolo), burgemeester de groene Brusselse gemeente, is dat het resultaat van een efficiënt lokaal klimaatplan. Vooral de gemeentelijke gebouwen hebben flink bespaard op energieverbruik.

40 procent minder CO2-uitstoot tegen 2030. Dat is een klimaatdoelstelling van de Europese Unie. Watermaal-Bosvoorde haalt die doelstelling al in 2019. Volgens de Ecolo-burgemeester van de groene gemeente aan het Zoniënwoud Olivier Deleuze, is dat het resultaat van een energiezuinig klimaatplan.

"De gemeente werkt al sinds 2003 aan een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, door het energieverbruik van gemeentelijke gebouwen nauwgelet te monitoren," zegt Deleuze aan de RTBF. "Het klimaatplan is gestart na een reeks energieaudits."

De gemeente is er zo in geslaagd 40 procent minder gas en 26 procent minder elektriciteit te verbruiken. Ze investeerde ook in hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, en een beter isolatie van het gemeentepatrimonium.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Milieu , Olivier Deleuze , klimaatdoestellingen , energiebeleid , klimaatplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni