Zonnekaart berekent potentieel voor zonnepanelen op je woning

FC
© BRUZZ
15/11/2018

Donderdag 15 november lanceert Leefmilieu Brussel zijn zonnekaart op vraag van Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault. Op die kaart kan je bekijken of het rendabel is om zonnepanelen te plaatsen.

De werking is vrij simpel. Ga naar www.zonnekaart.brussels en geef je adres op. De site geeft jou vervolgens een voorstelling van je dak en een berekening van hoeveel zonnepanelen jou al dan niet kunnen opbrengen op een termijn van tien jaar. Een voorbeeld voor het Flageygebouw is hieronder te zien.

Zonnekaart Flageyplein 18

Berekening zonnekaart voor het Flageygebouw

“Mensen overschatten nog vaak de prijs van zonnepanelen. Vaak overwegen ze wel om ze te plaatsen, maar doen dit vaak niet door de hoge kost, terwijl ze de prijs niet kennen.” Dat laat het kabinet van Fremault weten. Daar moet dit initiatief dus verandering in brengen.

De kaart past binnen het plan van het gewest om tegen 2030 vier maal zoveel groene energie te produceren als in 2016.

“Het rendement van investeringen van de zonnepanelen is in Brussel gemiddeld op 7 jaar gegarandeerd. Dit is het hoogste van België en al onze buurlanden. Het zonnepotentieel in Brussel is immens", zegt Fremault.

Zij hoopt dan ook dat niet enkel gezinnen gebruik maken van de zonnekaart, maar ook scholen, ondernemingen en coöperatieven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Milieu , zonnekaart , Leefmilieu Brussel , Céline Fremault

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni