1030/0 vraagt dat auto's van wegpiraten in beslag kunnen worden genomen

© Maurice van der Velden

De actiegroep 1030/0 eist dat er ingrijpender maatregelen genomen worden na het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek op de hoek van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat waarbij een meisje van 14 jaar werd aangereden. De betrokken politiezone, de zone Brussel-Noord, liet vorige maand al weten dat ze auto's in beslag wil nemen.

Burgercollectief 1030/0 heeft donderdagavond een bijeenkomst belegd waaraan zo'n 70-tal personen deelnamen. Ook de schepen van Mobiliteit van Schaarbeek, Adelheid Byttebier (Groen), was aanwezig. Er werd aangedrongen op verschillende maatregelen nadat er de laatste tijd verschillende zware verkeersongevallen gebeurden in Schaarbeek.

Er moeten meer politiecontroles komen en de straten moeten anders aangelegd worden, zo vonden de aanwezigen. De actiegroep laat zich ook inspireren door het beleid in Mechelen en Antwerpen. Daar kan de politie auto's van wegpiraten in beslag nemen gedurende zes maanden. Dat kan op basis van artikel 30 van de politiewet.

Ook de Brusselse politiezones overwegen zo'n maatregel, meldde BRUZZ eerder. Naast de politiezone Noord, waartoe ook Schaarbeek behoort, overwegen ook de zones Marlow en West om auto's van wegpiraten in beslag te nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?