14-jarige meisje raakt klem onder tram in Etterbeek

© Google Streetview
| Het tramverkeer ligt stil.
Updated: 31-10-2019 - 16:43

Donderdagnamiddag iets voor 15.00 uur is aan de tramhalte Pétillon in Etterbeek een veertienjarig meisje onder een MIVB-tram terechtgekomen. Dat meldt BX1 en wordt bevestigd door MIVB-woordvoerster An Van hamme.

De hulpdiensten zijn ter plaatse, en bij hun aankomst was het slachtoffer bij bewustzijn. De verdere omstandigheden van het incident zijn voorlopig niet duidelijk. Het meisje verkeert niet in levensgevaar, de trambestuurder was in shock.

De brandweer zette de ontzettingswagen, maar die moest niet gebruikt worden. Gespecialiseerd technisch personeel van de MIVB kwam ter plaatse om de tram op te heffen en het tienermeisje te bevrijden.

Tijdens de interventie werd het tramverkeer stilgelegd en werd de elektriciteit van de bovenleidingen afgesloten. Er werden vervangbussen ingelegd, maar intussen rijden de trams van lijnen 7 en 25 opnieuw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?