26 procent MIVB-chauffeurs afwezig door ziekte

© Peter Dhondt-BRUZZ

Ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB krijgt in coronatijden af te rekenen met absenteïsme. 26 procent van de chauffeurs is op dit moment afwezig door ziekte, schrijft de RTBF.

Dat bevestigde Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) op woensdag in het parlement. Het absenteïsme bij het technisch personeel bedraagt 27 procent.

Op dit moment bedraagt het aantal reizigers slechts 10 tot 15 procent van het gebruikelijke aantal, voegde ze daaraan toe.

Bescherming

De minister werd in het parlement eveneens geconfronteerd met een aantal vragen met betrekking tot de bescherming van het MIVB-personeel. Door een gebrek aan mondmaskers wordt prioriteit gegeven aan het personeel dat in omstandigheden werkt waarbij het moeilijk is om de regels rond social distancing te respecteren.

Om de dagelijkse reiniging en desinfectie van de voertuigen te garanderen, heeft de MIVB bovendien besloten om een beroep te doen op externe dienstverleners die de eigen reinigingsteams versterken.

“Tot eind maart kon niet worden gegarandeerd dat een bus die naar het depot ging, volledig werd gedesinfecteerd vooraleer er een andere chauffeur mee vertrok. Sinds 1 april is dat wel het geval. Alle bussen zijn proper wanneer ze het depot verlaten,” aldus de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?