De oversteekplaats voor voetgangers aan de MIVB-tramhalte op het Stefaniaplein

26 procent MIVB-chauffeurs afwezig door ziekte

EDB
© BRUZZ
16/04/2020

Ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB krijgt in coronatijden af te rekenen met absenteïsme. 26 procent van de chauffeurs is op dit moment afwezig door ziekte, schrijft de RTBF.

Dat bevestigde Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) op woensdag in het parlement. Het absenteïsme bij het technisch personeel bedraagt 27 procent.

Op dit moment bedraagt het aantal reizigers slechts 10 tot 15 procent van het gebruikelijke aantal, voegde ze daaraan toe.

Bescherming

De minister werd in het parlement eveneens geconfronteerd met een aantal vragen met betrekking tot de bescherming van het MIVB-personeel. Door een gebrek aan mondmaskers wordt prioriteit gegeven aan het personeel dat in omstandigheden werkt waarbij het moeilijk is om de regels rond social distancing te respecteren.

Om de dagelijkse reiniging en desinfectie van de voertuigen te garanderen, heeft de MIVB bovendien besloten om een beroep te doen op externe dienstverleners die de eigen reinigingsteams versterken.

“Tot eind maart kon niet worden gegarandeerd dat een bus die naar het depot ging, volledig werd gedesinfecteerd vooraleer er een andere chauffeur mee vertrok. Sinds 1 april is dat wel het geval. Alle bussen zijn proper wanneer ze het depot verlaten,” aldus de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Veiligheid , MIVB , absenteïsme , ziekte , Elke Van den Brandt

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni