© Twitter - @benbaudart | De jongste editie van de 'Critical Mass' in Brussel

Afgelopen vrijdag kropen zo'n 3.200 mensen op de fiets voor de jongste editie van de 'Critical Mass'. Deelnemers verzamelden omstreeks 18u aan het Troonplein en reden door Molenbeek richting de slachthuizen van Anderlecht. Het al drukke autoverkeer zat hierdoor muurvast, wat soms tot een gespannen sfeer leidde.

Ongeveer 3.200 fietsers reden vrijdag vanaf 18.00 uur door Brussel tijdens de Critical Mass, volgens een schatting van de politie. Het internationale evenement wordt elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd om onder meer aandacht te eisen voor de fiets(infrastructuur) in de stad.

Deelnemers verzamelden op het Troonplein en vertrokken omstreeks 18.30 uur via Kruidtuin richting de Basiliek van Koekelberg in een langgerekte stoet die voor heel wat verkeershinder zorgde. Op beelden die via sociale media circuleren is te zien hoe het verkeer, dat voor een vrijdagavond al heel druk was, muurvast zat.

Hoewel de sfeer her en der gespannen was tussen fietsers en automobilisten langs het parcours, zijn er volgens de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene en die van zone West geen noemenswaardige incidenten te melden.

Omstreeks 20 uur verzamelden de fietsers aan de slachthuizen van Anderlecht, het eindpunt van deze editie van de Critical Mass.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni