40 maanden cel voor steekpartij in metrostation Kruidtuin

© Twitter
| De beelden van de steekpartij werden verspreid via sociale media.

In Brussel is een man veroordeeld tot 40 maanden cel voor een brutale steekpartij in het metrostation Kruidtuin in Sint-Joost-Ten-Node. De steekpartij werd gefilmd door een omstander, waarna de beelden online verschenen.

Het parket had 6 jaar cel gevorderd tegen de verdachte voor poging tot doodslag, maar de rechtbank oordeelde vandaag dat het ging om feiten van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, en veroordeelde de dader tot 40 maanden cel.

De steekpartij vond plaats in de avond van 22 mei 2020. Het slachtoffer lag op de grond toen hij een messteek in het been kreeg. De steekpartij kwam er nadat het slachtoffer verhaal haalde omdat de dader hem van nabij had gevolgd in een poging om zonder geldig ticket het metrostation te verlaten. Na de messteek sloeg de dader op de vlucht, maar de man kon enkele maanden later in het Groothertogdom Luxemburg worden opgepakt.

Op het proces vorige maand vroeg het Brusselse parket om de beklaagde te veroordelen tot 6 jaar cel voor poging tot doodslag. Maar de rechtbank herkwalificeerde de feiten naar opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en sprak een effectieve celstraf uit van 40 maanden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?