| Swapfiets telt meer dan vijfhonderd gebruikers in Brussel

500 abonnees Swapfiets in Brussel 'ondanks minder fietsvriendelijke omgeving'

Melissa Abbeloos
© BRUZZ
06/05/2019

Het Nederlandse fietsverhuursysteem Swapfiets telt na zes maanden al meer dan vijfhonderd gebruikers in Brussel. Voor een vast bedrag per maand kunnen gebruikers rekenen op een fiets die altijd werkt. “Mensen zijn het beu om in de file te staan en kiezen vaker voor ecologische en duurzame manieren om zich te verplaatsen.”

Swapfiets betekent een soort abonnement op een huurfiets. “In de huurprijs zijn zowel de fiets als service inbegrepen. Geen gedoe meer met een lekke band of ketting die eraf ligt: een berichtje of telefoontje naar onze werknemers en zij komen de fiets binnen de dag herstellen”, vertelt Thomas Schiltz, country operations manager in België bij Swapfiets.

Na Leuven, Antwerpen en Gent maakte de Swapfiets vorig jaar in december ook zijn intrede in Brussel. “Brussel telt al meer dan vijfhonderd gebruikers ondanks de minder fietsvriendelijke omgeving”, vertelt Schiltz.

“Momenteel zijn er meer gebruikers in Leuven, Antwerpen en Gent omdat de Swapfiets daar al een jaar langer bestaat, maar we merken dat Brussel een grote inhaalbeweging maakt. We groeien elke week. Bij mooi weer schiet het klantenbestand de hoogte in, dus deze zomer verwachten we dat er nog veel meer klanten zullen bijkomen. Momenteel zijn er in België 4.700 gebruikers.”

Volgens Schiltz zijn mensen steeds meer op zoek naar alternatieven voor de auto. “Mensen zijn het beu om in de file te staan en kiezen vaker voor ecologische en duurzame manieren om zich te verplaatsen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, swapfiets, Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni