Aantal auto's op pendelparking bijna verdubbeld tot... 11

© PhotoNews

Op de gratis pendelparking aan Parking C op de Heizel staan dinsdag elf auto's geparkeerd. Dat is al meer dan de zes van maandag, maar nog steeds ver onder de verwachtingen. Brussel Mobiliteit blijft het initiatief promoten om de drukte in het centrum te verminderen.

De gratis pendelparking moet de verkeersdrukte tijdens de werken aan de Leopold II-tunnel opvangen. De parking bevindt zich op 10 minuten stappen van metrostation Koning Boudewijn en van tramlijn 7. Tussen 6.30 uur en 22 uur wordt een gratis pendeldienst met collectieve taxi's voorzien tussen de parking en het metrostation.

Omdat de plaats beperkt is tot duizend wagens, moesten automobilisten aanvankelijk een voucher afdrukken om van de parking gebruik te maken. Dat idee werd maandag al opgeborgen, omdat het verwachte enthousiasme uitbleef.

Brussel Mobiliteit is niet van plan om de parking in te krimpen en blijft het initiatief promoten, onder meer via de verkeersinfo en via de sociale media.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?