Slechts zes auto's vonden weg naar pendelparking Heizel

© PhotoNews
| Parking C, Heizel afrit R0.

Maandagochtend maakten slechts zes pendelaars gebruik van de overstapparking aan de Heizel. Daarom wordt het vouchersysteem voor de pendelparking op de eerste werkdag na de sluiting van de Leopold II-tunnel al afgeschaft. "Mogelijk schrikt het vouchersysteem af.”

“Deze ochtend stonden slechts zes wagens op de parking, terwijl er 1.000 plaatsen zijn", vertelt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit, aan BRUZZ. "We denken dat het vouchersysteem de pendelaars afschrikt en daarom zetten we het systeem stop."

Voortaan kunnen mensen die gebruik willen maken van de overstapparking dat dus zonder voucher doen. “We gaan ervan uit dat niemand daar misbruik van zal maken,” aldus Paemen.

Op zaterdag sloot de Leopold II-tunnel volledig. Om de verwachte verkeershinder tegen te gaan, zocht Brussel Mobiliteit naar alternatieven. Samen met Brussels Expo stelde Brussel Mobiliteit parking C beschikbaar als gratis overstapparking. Wie daarvan gebruik wou maken, diende een voucher af te drukken. Zo wilde men vermijden dat de toestroom naar de pendelparking te groot werd.

De parking bevindt zich op 10 minuten stappen van metrostation Koning Boudewijn en van tramlijn 7. Tussen 6.30 uur en 22 uur wordt een gratis pendeldienst met collectieve taxi's voorzien tussen de parking en het metrostation.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?