Aantal gebruikers openbaar vervoer bijna opnieuw even hoog als voor pandemie

© MIVB
| Bussen van lijn 71 aan de halte Flagey.

Bijna twee jaar na het begin van de gezondheidscrisis heeft de MIVB opnieuw de bezoekersaantallen van voor de pandemie bereikt, zo meldt Le Soir dinsdag, verwijzend naar de balans voor 2021, opgemaakt door Brieuc de Meeûs, ceo van de MIVB.

De MIVB registreerde vorig jaar bijna 274 miljoen ritten op haar netwerk, twaalf procent meer dan in 2020. Eind november en begin december was het reizigersaantal voor het eerst zelfs weer meer dan negentig procent van het niveau van vóór de pandemie in 2019.

Brieuc de Meeûs ziet het komende jaar dan ook met vertrouwen tegemoet. "Als we dezelfde curve als 2021 volgen, zullen we dit jaar 75-80 procent van 2019 bereiken". De CEO streeft nog steeds naar een terugkeer naar de normale situatie tegen eind 2023, rekening houdend met de impact van telewerken.

Hij betreurt evenwel het hoge aantal fysieke aanvallen op personeelsleden van de MIVB, waarbij vastgesteld moet worden dat de situatie de voorbije maand aanzienlijk is verslechterd. "Er is geen dag dat er geen twee, zelfs drie of vier aanvallen zijn op MIVB personeel. Het is echt indrukwekkend en weerzinwekkend. Het verschijnsel betreft het gehele regionale grondgebied," aldus De Meeûs.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?