Passagiers stappen op een bus van de MIVB in Brussel
© Belgaimage | Passagiers stappen op een bus van de MIVB in Brussel.

Alle jongeren reizen vanaf februari bijna gratis met MIVB

© Belga
13/01/2022

Voortaan kunnen ook niet-studenten tussen de 12 en 24 jaar bijna gratis reizen met de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. De Brusselse regering heeft donderdag de beslissing genomen om het jongerentarief voor de studerende jeugd uit te breiden naar niet-studerende jongeren. Ook zij genieten vanaf 1 februari van het voordeeltarief van 12 euro in plaats van 499 euro voor een jaarabonnement.

De Brusselse regering wil het openbaar vervoer op die manier toegankelijker maken. "Elke jonge Brusselaar zou zich moeiteloos en zonder al te veel kosten moeten kunnen verplaatsen binnen ons gewest. Ik ben dan ook verheugd dat de Brusselse regering dit nieuw jongerentarief kan aanbieden. Ik hoop dat dit de verplaatsingen van onze jongeren zal vergemakkelijken en dat het onze jongeren zal motiveren om nog meer gebruik te maken van het kwaliteitsvol aanbod van onze diensten," zegt minister-president Rudi Vervoort (PS).

"Jong geleerd is oud gedaan", voegt minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) toe. "Met de MIVB geraak je overal in Brussel. Het geeft de vrijheid en het gemak om de stad in zijn geheel te ontdekken, en niet alleen de wijk waarin je opgroeit. Met dit fors verlaagde tarief zorgen we ervoor dat elke jongere in Brussel van die vrijheid en dat gemak kan proeven."

Succes

De scholieren- en studentenkorting, die in juli 2021 inging, is een groot succes: vergeleken met 2019 werden 46 procent meer abonnementen verkocht. In 2021 waren dat er 35.812, in 2019 ging het om 24.447 abonnementen. De Brusselse regering verwacht gelijkaardige resultaten bij de niet-studerende jongeren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie