| Youtuber 'YaNike' gooit een emmer smurrie over een MIVB-reiziger

Alles voor de views: YouTuber ‘YaNike’ gooit emmer smurrie over metropassagier

AD
© BRUZZ
23/11/2023

Voor zijn laatste video overgoot YouTuber 'YaNike' een metropassagier met een mengsel van olie, water, verdorde bladeren en hondenuitwerpselen. Zowel het slachtoffer als de MIVB hebben intussen klacht ingediend. "Hij vernedert onze klanten, dit is onaanvaardbaar", zegt woordvoerster An Van hamme.

Youtuber ‘YaNike’, een Brusselse twintiger, haalt regelmatig ‘pranks’ of grappen uit in het openbaar. Op zijn kanaal is onder andere te zien hoe hij waterballonnen gooit op mensen die op een bankje in het park zitten, maar dit keer ging de jongeman nog een stap verder.

In zijn laatste video is te zien hoe de Brusselaar een mengsel van olie, water, hondenuitwerpselen en verdorde bladeren maakt. Vervolgens loopt de YouTuber met de smurrie op een onbekende af in de Brusselse metro, over wie hij de emmer volledig uit kiepert. De beelden werden gemaakt ter hoogte van MIVB-halte Beaulieu in Oudergem en dateren van afgelopen zaterdag.

“We kunnen dergelijke handelingen tegenover onze klanten uiteraard niet dulden", reageert MIVB-woordvoerder An Van hamme. "Vanzelfsprekend dulden we dus ook niet dat dat er een filmpje wordt gemaakt, dat vervolgens ook verspreid wordt. Onze klanten worden vernederd en dat is onaanvaardbaar. Bovendien bevuilt de persoon in kwestie ook het voertuig, wat eveneens niet door de beugel kan.”

De MIVB diende klacht in bij de onderzoeksrechter en heeft aan YouTube gevraagd om de beelden offline te halen. Ook het slachtoffer - een 19-jarige jongeman - diende een klacht in, zo bevestigde de politie van zone Marlow.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni