| De nieuwe steps komen van Tier Mobility en Flash.

Sinds deze donderdag zijn er nieuw bedrijven die elektrische deelsteps aanbieden en dat is geen toeval. Het gaat om zo’n vijftig extra steps van zowel Tier Mobility als Flash. Eergisteren nog lanceerde Dott zijn nieuwe steps.

Het Duitse Tier Mobility kwam in december nog in het nieuws omdat het in slechts drie maanden tijd 25 miljoen aan investeringen ophaalde. Flash is ook van Duitse oorsprong, maar heeft een Brusselse medeoprichter, Tim Rucquoi-Berger.

"De metro kan niet voor ieders deur stoppen", zegt hij aan La Dernière Heure, "en daar wil Flash tussenkomen, om die laatste kilometer te overbruggen. Daarom richten we ons met de lancering vooral op metrohaltes en treinstations."

Hun deelsteps zijn te herkennen aan het opschrift 'This is not a scooter'. Een knipoog naar de surrealist en Brusselaar René Magrite.

Nieuwe regels

Dat de deelsteps net deze week worden geplaatst, is geen toeval. Vanaf vrijdag 1 februari gelden er namelijk nieuwe regels.

"Wie na 1 februari deelsteps in Brussel wil zetten en er nog geen vijftig heeft, moet eerst door een procedure voor die daadwerkelijk op straat mogen," legt Mathias Dobbels, woordvoerder van minister van mobiliteit Pascal Smet (SP.A) uit. Het is dus geen toeval dat alledrie de bedrijven nu nog snel een minimum van vijftig steps in de stad plaatsen.

"Ze willen inderdaad alledrie klein starten. Door nog in januari te lanceren, kunnen hun steps al rondrijden en hebben ze nog tot ongeveer september om hun aanvraag in orde te maken," vervolgt Dobbels nog. "De vloot nadien uitbreiden gaat ook makkelijker."

Step by step

Momenteel zijn er zo vier deelstepbedrijven actief in Brussel. Lime is de meest bekende, sinds gisteren kwam daar Dott bij en nu dus Tier Mobility en Flash.

Troty en Bird waren actief, maar houden momenteel officieel een pauze. Zij bekijken wel om na de winter terug actief te worden, wanneer er opnieuw een toename in het gebruik komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , elektrische deelstep , tier mobility , Dott , Lime

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni