Anderlechts schepencollege raakt het niet eens over circulatieplan Kuregem

SD
© BRUZZ
20/09/2022
Updated: 20/09/2022 16.49u

De zitting van het Anderlechtse schepencollege over het circulatieplan in Kuregem sleepte langer aan dan gepland, maar er kwam uiteindelijk niets uit de bus. Dat bevestigt Perrine Delers, persattaché van de gemeente Anderlecht. Morgen komt het college opnieuw bijeen. Het is afwachten of er - zoals de tegenstanders beweren - zich een breuk aftekent binnen de meerderheid van het gemeentebestuur.

Dinsdagochtend waren een dertigtal tegenstanders van het circulatieplan in Kuregem, Anderlecht, samengekomen voor het gemeentehuis van Anderlecht om hun standpunt duidelijk te maken alvorens de zitting van het schepencollege van start ging. De bijeenkomst verliep rustig.

Burgemeester Fabrice Cumps (PS) en mobiliteitsschepen Susanne Müller-Hübsch (Ecolo-Groen) kwamen kort luisteren naar de tegenstanders, maar wensten geen commentaar te geven aan de pers.

Na afloop van de zitting, die later uitviel dan gepland, blijkt er binnen de meerderheid geen akkoord gevonden over het circulatieplan in Kuregem. "Ze komen morgen weer samen en dan zal er waarschijnlijk een beslissing uit de bus vallen," aldus gemeentewoordvoerster Perrine Delers.

Rumoerige zitting

De tegenstanders eisen nog steeds dat het Good Move-plan in Kuregem volledig ongedaan wordt gemaakt. "De inwoners zijn ten einde raad en kunnen er niet meer tegen dat er met hun veiligheid wordt gespeeld in naam van een abstract plan dat totaal losstaat van het dagelijkse leven van de inwoners van Kuregem," zegt Martin Vander Elst, initiatiefnemer van het Comité Non au Plan Good Move.

De laatste gemeenteraad op donderdag 15 september moest worden geschorst na een uiterst rumoerige zitting. Het is toen niet gelukt om over de motie van Lotfi Mostefa (PS - Vooruit - Les Engagés), Shahin Mohammad (Ecolo-Groen) en Nketo Bomele (Défi) te stemmen, die enkele aanpassingen van het plan voorstelt.

Volgens de tegenstanders is er intussen veel veranderd, en zou er zich binnen de meerderheid een breuk optekenen. Binnen Défi, Les Engagés en PS zouden steeds meer gemeenteraadsleden tegen de vermelde motie willen stemmen op de volgende gemeenteraad en het Good Move-plan in Kuregem laten varen. Maar dat kon nog niet bevestigd worden.

cumps_martin_vander_elst_circulatieplan_kuregem.jpg

| Burgemeester Fabrice Cumps (PS) (r.) ging kort in gesprek met Martin Vander Elst (l.) van Comité Non au Plan Good Move voor de start van het schepencollege.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni