Auto ontgrendelen kan gratis MIVB-ticket opleveren

© BRUZZ
| Gebruik je autosleutel voor een gratis ticket van de MIVB

De MIVB houdt een campagne om automobilisten aan te moedigen het openbaar vervoer te nemen. Dat doen ze met een activeringscampagne waarbij je een gratis ticket voor het openbaar vervoer krijgt in ruil voor een druk op de knop van je autosleutel. Vijf verborgen affiches lichten zelfs op als iemand in de buurt zijn auto van op afstand ontgrendelt.

Tot en met 2 juli kan je autosleutel meer doen dan enkel je wagen openen. Via een ludieke campagne wil de MIVB dat automobilisten openbaar vervoer verkiezen boven de auto. “We voeren een actie met interactieve affiches waarbij automobilisten met een druk op de knop van hun autosleutel de vier pinkers van de tram op de affiche kunnen activeren. Je hoort dan ook het geluid van een tram in plaats van het klassieke geluid als je een wagen opent”, vertelt An Van hamme, woordvoerster van de MIVB.

Dat is nog niet alles. “Er is tot en met zaterdagavond een activeringscampagne waarbij mensen die hun autosleutel gebruiken, aan een namaak GO-automaat een gratis MIVB-ticket krijgen.”

Die automaat bevond zich vrijdag op het Flageyplein. Zaterdag zal de namaak GO-automaat de hele dag te vinden zijn in de buurt van Dansaert.

De interactieve affiches hangen nog tot 2 juli in Vorst, Elsene en Jette.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?