Auto rijdt zich vast op tramsporen aan Lemonnier

© Facebook Alertes ContrĂ´les De Police - Infos Bruxelles
| De auto reed zich deze ochtend vast ter hoogte van halte Lemonnier. Dat zorgde even voor hinder op het Brusselse tramnet. Ondertussen is het voertuig verwijderd en verloopt het tramverkeer weer normaal.

Het Brusselse tramverkeer in de buurt van halte Lemonnier lag deze ochtend een tijd stil nadat een auto zich had vastgereden op de sporen. Hoe het voertuig daar verzeild raakte, is voorlopig onduidelijk. Ondertussen is het voertuig verwijderd en verloopt het tramverkeer weer normaal.

De trams op lijn 51 tussen het Zuidstation en de Anderlechtsepoort en lijn 82 tussen Lemonnier en Anderlechtsepoort moesten door het incident even vervangen worden door bussen. Hoe de bestuurder op de tramsporen belandde, is nog niet duidelijk. Een takelwagen kon het voertuig een uur nadat het zich had vastgereden van de sporen halen.

Niet de eerste keer

Het gebeurt wel vaker dat verwarde automobilisten zich vastrijden op de sporen van het Brusselse openbaar vervoer. Zo doken er in het verleden al foto's op van auto's in de tunnel van premetrohalte Albert, parkeerde een terreinwagen zich al eens ondergronds aan het Zuidstation en reden er ook al wagens op de sporen aan het Meiserplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?