Lucien Beckers, bezieler van facebookgroep 'L'automobiliste en a marre'

| Lucien Beckers, bezieler van facebookgroep 'L'automobiliste en a marre.'

Automobilisten trekken naar rechtbank tegen fietspaden

EDB
© BRUZZ
09/10/2020

Mauto Défense, een vzw die opkomt voor de rechten van de automobilisten, zal het Brussels Gewest voor de rechter dagen met het oog op het verwijderen van enkele recent aangelegde fietspaden. De vordering tot staking wordt op 14 oktober ingediend.

Niet iedereen is tevreden met de coronafietspaden die aan het einde van de lockdown werden aangekondigd. Op sommige plekken gaan die immers ten koste van baanvakken voor auto's. Lucien Beckers, de Ukkelaar achter de Facebookgroep 'L'automobiliste en a marre', wil het Gewest daarom voor de rechtbank trekken.

"De mobiliteit in Brussel richt zich sinds de coronacrisis vooral op de fietsers, en dit ten koste van de automobilisten," aldus Beckers. "Veel fietspaden zijn er overigens gekomen zonder overleg, of zonder vergunning. Dat berokkent ook schade."

"Hoeveel fietspaden we uiteindelijk zullen aanklagen, is nog niet geweten," vervolgt Beckers. "Maar in ieder geval zullen het alle fietspaden zijn die illegaal werden aangelegd. Mijn advocaat weet over welke fietspaden het gaat."

De vordering tot staking wordt door de vzw Mauto Défense, en drie andere personen die menen rechtstreeks schade te ondervinden van de fietspaden, op 14 oktober ingediend bij de burgerlijke rechtbank van Brussel.

"Het doel van deze actie is om het Brussels Gewest te dwingen om de zogenaamd tijdelijke fietspaden onmiddellijk te verwijderen," aldus Beckers. Beckers Facebookgroep telt op dit moment meer dan 20.000 leden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Ukkel , Mobiliteit , coronafietspaden , lucien beckers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni