Rijstrook voor fietsers in de Belliardstraat
© PhotoNews | De huidige situatie: vier autorijstroken en twee smalle fietspaden.

Belliardstraat gaat toch nog niet naar drie rijstroken

RF
© BRUZZ
28/02/2022

De Belliardstraat verliest tijdens de krokusvakantie dan toch geen autorijstrook ten voordele van voetgangers en fietsers. Het plan was om tijdens de krokusvakantie een testopstelling met drie rijstroken voor te bereiden in plaats van de huidige vier. Dat plan wordt nu uitgesteld op vraag van de Stad Brussel, die vreest voor te veel mobiliteitsveranderingen op een te korte tijd.

Het plan om de Belliardstraat te versmallen naar drie autorijstroken had tijdens de krokusvakantie uitgevoerd moeten worden. Maar daar heeft de stad Brussel nu anders over beslist, meldt de RTBF en bevestigt het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Nochtans kon de testopstelling voor Van den Brandt niet snel genoeg gaan. “Er is een groot onevenwicht in de verdeling van de openbare ruimte op de Belliardstraat,” klonk het bij de aankondiging. De analyse was dat voetgangers en fietsers te weinig plaats hadden, ondanks een eerdere versmalling van vijf naar vier autorijstroken.

Dat de plannen nu uitgesteld worden, heeft volgens het stadsbestuur alles te maken met het nieuwe circulatieplan in het kader van mobiliteitsplan Good Move. In augustus wordt dat ingevoerd in de Vijfhoek, om die autoluw te maken. Volgens de stad zou de combinatie met de aanpassing van de Belliardstraat de komende maanden te veel mobiliteitswijzigingen veroorzaken.

Uitgesteld

Er is voorlopig geen nieuwe datum vastgelegd voor het al dan niet uitvoeren van de testopstelling. Het blijft volgens het kabinet van Van den Brandt wel de bedoeling dat de testopstelling er uiteindelijk komt.

Ondertussen wordt wel zoals gepland gewerkt aan de Montgomery-rotonde. Die verliest een rijstrook en zal fietspaden krijgen op de parallelwegen. De rotonde is tot woensdagochtend afgesloten voor autoverkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Mobiliteit, fietspad, belliardstraat, rijstroken, fietsinfrastructuur, Philippe Close, Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie