Bellot fluit NMBS terug over verbod op fietsen in de trein

© PhotoNews

Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) is het niet eens met de beslissing van de NMBS om gewone fietsen tijdens piekuren te verbieden op de trein. In de Kamer verklaarde minister Bellot dat hij niet zal instemmen met een algemene maatregel voor alle lijnen indien het probleem zich enkel stelt op enkele treinen tijdens de spits.

De aankondiging van de NMBS kreeg deze week nogal wat weerwerk. Ook tijdens het vragenuurtje in de Kamer werd de minister over de beslissing aan de tand gevoeld.

"Ik ben het niet eens met de strategie en evenmin met de methode", reageerde Bellot. Hij gaf aan dat hij het spoorbedrijf vier opdrachten heeft meegegeven alvorens het met een strategie kan komen.

Zo moet de NMBS de problemen waarmee ze wordt geconfronteerd documenteren, moet er een analyse per lijn komen, moet de NMBS mogelijke maatregelen formuleren en moet het bedrijf een consultatie organiseren met de organisaties die de fiets- en treingebruikers vertegenwoordigen.

De minister gaf aan dat hij de beslissing van de NMBS via de pers heeft moeten ontdekken. In de ontwerpbeheersovereenkomst met de NMBS die de ronde doet, wordt het thema wel aangeraakt, zij het minder expliciet of definitief.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?