Betonblokken Zuidlaan houden automobilisten niet meer tegen

© PhotoNews
| De betonblokken werden weggehaald voor de Zuidfoor (foto ter illustratie).

De betonblokken die een van de coronafietspaden aan de Zuidlaan ter hoogte van de Stalingradlaan in Brussel-Stad moeten markeren, staan te ver uit elkaar. Met alle chaotische gevolgen van dien.

"De situatie voor fietsers (en auto's) op de werf van metro 3 op het kruispunt Stalingradlaan - Zuidlaan is helaas weer verslechterd. De 'new Jersey'-betonblokken staan los en laten overal openingen en doorgangen toe. Dit heeft als gevolg dat auto's de (zeer schaarse) ruimte voor fietsers en voetgangers -de fietspaden, voetpaden en zebrapaden- ook innemen en zo de file op de ring trachten te omzeilen." Dat schrijft Bert Busselen in de Facebookgroep Uit sympathie voor de Brusselse fietser.

De noodkreet van de Anderlechtenaar krijgt veel bijval in de groep. De auto's rijden volgens andere leden over het voetpad en fietspad om toch maar de file een klein beetje te kunnen omzeilen. Vervolgens stropt de boel alleen maar harder wanneer ze weer moeten invoegen.

"Deze blokken zijn geplaatst om het tijdelijke fietspad af te bakenen," aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "Vanwege de Zuidfoor zijn ze verplaatst." Door die verplaatsing voor die kermis die uiteindelijk niet doorging, is het voor auto's mogelijk om over het fietspad te rijden. "Blijkbaar heeft het terugplaatsen wat langer geduurd. We zijn nu op de hoogte van het probleem en proberen het zo snel mogelijk op te lossen," verzekert Paemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?